Partene i lønnsoppgjøret for private barnehager i PBL er enige i årets lønnsoppgjør. Fra venstre: Ann Mari Milo Lorentzen (Utdanningsforbundet), Anne Green Nilsen (Fagforbundet), Jørn-Tommy Schjelderup (PBL) og Marit Solheim (Delta

Barnehagelærerne i PBL får opptil 30.000 kroner mer i lønn

Rundt 28.000 ansatte i private barnehager får en lønnsvekst på linje med det som ble oppnådd i kommuneoppgjøret. Men UDF fikk ikke gjennom kravet om mer penger til dem med master.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ble Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta, samt PBL, enige i årets hovedoppgjør i tariffområde PBL.

Forhandlingsleder i Utdanningsforbundet, Ann Mari Milo Lorentzen, kaller oppgjøret vanskelig, men er godt fornøyd med resultatet. 

– Økonomien er noe av det aller viktigste for medlemmene i tariffoppgjør, det vet vi. Rammen på årets oppgjør er på 5,2 prosent, på linje med frontfaget og oppgjøret i KS. Det sikrer reallønnsvekst til alle, noe som var svært viktig etter de foregående årenes, sier Utdanningsforbundets forhandlingsleder Ann Mari Milo Lorentzen.

– I tillegg har vi fått noe ekstra til barnehagelærere med lengst ansiennitet, noe som var et av Utdanningsforbundets prioriterte områder i årets lønnsforhandlinger. 

Fikk ikke gjennom masterkrav

Det betyr at barnehagelærerne får sentrale tillegg på mellom 20.700 og 30.300 kroner med virkning fra 1. mai. For styrerne er beløpet fra 30.400 til 34.900 kroner. Ny garantilønn justeres tilsvarende.

Utdanningsforbundet kjempet også for at barnehagelærere med master skulle sikres en bedre økonomisk uttelling enn det de har i PBL i dag.

– Det fikk vi dessverre ikke gjennom, men fortsatt er det slik at de skal ha høyere lønn enn de med tilleggsutdanning, poengterer Lorentzen.

Det ble også enighet om å styrke kompetansebestemmelsene, samt at alle barnehager i PBL-området skal få dekket sine faktiske pensjonskostnader.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS