Ida Madslien, leder i Foreldreopprøret, foran Stortinget under demonstrasjonen for bedre bemanning i barnehagene søndag.

Foreldre demonstrerte for flere ansatte i barnehagene

Med en klar oppfordring til politikerne demonstrerte foreldre og fagforbund foran Stortinget for økt bemanning i barnehagene.

Publisert

Flere hundre hadde samlet seg på Eidsvolls plass søndag ettermiddag til felles markering.

Under slagordet «Nok er nok» oppfordret representanter fra Foreldreopprøret, Barnehageopprøret og Utdanningsforbundet og Fagforbundet Barn og Oppvekst Oslo politikerne til å gjøre noe med bemanningen i landets barnehager.

Aksjonsgruppa Foreldreopprøret med 23.000 medlemmer på Facebook, under ledelse av Ida Madslien, har utarbeidet åtte krav for å gjøre barns hverdag i barnehagen forsvarlig. Disse punktene går på økning av bemanning og finansiering.

Stortinget skal i høst vedta en ny barnehagelov. Målet er å få til et bredt barnehageforlik for første gang siden 2003. (Artikkelen fortsetter under bildet).

Flere fagforbund for barnehage og oppvekst deltok i markeringen for økt bemanning i barnehagene.

Forhandlingene startet opp før sommeren, men partiene ble ikke enige om alt og måtte utsette til høsten. Tirsdag møttes de igjen.

Hege Bae Nyholt (R) er leder i utdanningskomiteen på Stortinget og deltar i forhandlingene om den nye barnehageloven. Hun ber regjeringen om å bruke flertallet av partier som har sagt at de støtter bedre grunnbemanning.

– Rødt kan bare støtte et avtale om ny barnehagelov som sikrer betydelige forbedringer i grunnbemanningen, og som sikrer at alle pengene som bevilges til barn og ansatte, faktisk går til det.

– Dette er ikke noe hokus pokus, men krever politisk vilje og handlekraft. Regjeringspartiene har allerede et flertall her, de er velkomne til å bruke det når som helst, legger hun til.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS