Nydalen videregående skole.

Nydalen videregående: Her er nåløyet trangest 

På Nydalen videregående skole hadde siste elev som ble tatt inn 5,3 i snitt. 

Publisert

Nydalen videregående skole i Oslo er den vanskeligste skolen å få plass på. I år hadde siste eleven som fikk plass 53.1 poeng i snitt for å komme inn på studiespesialiserende, opplyser Utdanningsetaten i Oslo. Det vil si at elevene må ha karakteren 5 i de fleste fag, og noen fag med karakteren 6 for å komme inn på skolen, som ligger nord for Oslo sentrum. 

I første inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo har nesten 20 000 søkere blitt tildelt plass. 

Elvebakken litt ned

De siste årene har det vært Elvebakken videregående skole i Oslo sentrum som har hatt den høyeste poengsummen, men i år var snittet på siste elev som er tatt inn 52,9 poeng. Utdanningsetaten opplyser at 7409 personer fra hovedstaden har søkt om plass på  første året på videregående. Dette er 50 flere enn på samme tidspunkt i fjor.

73 prosent ønsker å gå studieforberedende utdanningsprogram, mens resten har søkt yrkesfag. Det er litt flere som ønsker yrkesfag i år, sammenlignet med tidligere år. 

203 unge står uten tilbud

203 søkere fra Oslo som har rett til videregående opplæring i Oslo, har enda ikke fått tildelt skoleplass. Utdanningsetaten opplyser at alle skal få tilbud om skoleplass før skolen starter i august.  



© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS