FHI-rapport: Tilbud om enkel varm skolemat er gjennomførbart
Med utstyret ungdomsskoler har tilgjengelig i dag er det mulig å lage og tilby enkle varmretter. Men en fast ordning krever nye ressurser, ifølge FHI.
Forskere ved Folkehelseinstituttet har undersøkt om det er mulig å lage og tilby et varmt måltid ved norske ungdomsskoler ved bruk av det utstyret og den infrastrukturen som er tilgjengelig i dag.
Konseptet som ble testet ut, var enkel varmmat som kan lages i én gryte. Maten ble testet ut på fem ungdomsskoler, der elevene fikk tilbud om å spise et gratis varmt måltid over ti skoledager.
Forsker Elling Bere ved Folkehelseinstituttet sier i en pressemelding at menyene besto av havregrøt, fiskegryte, gulrotsuppe, grønnsaksuppe og chili-sin-carne.
Resultatene av undersøkelsen viste at det var mulig å tilberede og tilby enkle, varme retter ved å bruke skolenes eksisterende infrastruktur, konkluderer FHI. Likevel mener de det er lite realistisk å etablere ordninger med skolemat uten dedikerte personalressurser med kompetanse, og ekstra ressurser.
(©NTB)