I august hadde både Elise (25) og Louise (6) første dag i førsteklasse

Vi fikk følge den ferske læreren og den ferske førsteklassingen på den store dagen.

Publisert Sist oppdatert

Opp den røde løperen i skolegården på Uranienborg tripper små, nølende føtter. Noen av dem stokker seg, nøler og snubler litt. 

Andre går taktfast og målrettet. 

Føttene tilhører fem- og seksåringer. Alle skal frem for å hilse på rektor og sin nye lærer.

Louise Østby Urke er sist i rekka i klasse 1C. 

Hun titter opp på moren sin som bekrefter nikkende, og tar fatt på den røde løperen. Hun har gledet seg til denne dagen, lenge, kanskje helt siden storebror begynte på skolen. 

Nå løfter hun blikket, og ser opp mot de som skal bli de viktigste trygghetspersonene hennes det kommende året.

Fersk lærer

I den andre enden av løperen står Elise Bruhn og smiler så stort hun bare kan. Hun ser trygg ut der hun står, men på innsiden er hun minst like spent som barna hun tar imot. 

Det er bare uker siden hun leverte sin siste studieoppgave og kunne kalle seg lærer på ordentlig. Og nå har hun sin aller første arbeidsdag på Uranienborg, med nye kollegaer og 27 nye barn å bli kjent med.

Aller mest tenker hun på hvordan hun kan gjøre overgangen så myk som mulig, for alle disse små menneskene som nå har tatt steget ut av barnehagen.

Der oppe hilser de, Louise og Elise. Den ene med sped, nesten lydløs stemme, den andre trygg og tydelig. De tar hverandre i hånden, og så er Louise en del av klasse 1C. 

De 27 elevene vandrer i flokk ut av skolegården, mens foreldrene må stå igjen med lange blikk.

Så lukkes døra til klasserommet med et knepp. Skolen er i gang, og fra nå av er Louise og de 26 andre barna prisgitt sine to lærere.

Hør podkasten Første skoledag HER eller klikk på lenken under: 

 Og sjekk ut flere av våre podkaster HER

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS