Fravær på videregående har doblet seg 

Forrige skoleår hadde elever i første klasse på videregående dobbelt så mye fravær som før pandemien, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.  

Publisert Sist oppdatert

Før pandemien, i 2018-19 hadde elever i første klasse på videregående 8 timer fravær i snitt. Forrige skoleår var fraværet på 16 timer, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Samlet for alle elever på videregående har også timefraværet økt fra i fjor til i år. Det typiske fraværet økte med 3 timer og elevene hadde i fjor 4 dager og 19 timer i fravær på vitnemålet.

Også fraværet i grunnskolen er høyere nå enn før pandemien.

Øker for hvert år

Timefraværet øker for hvert år elevene går på videregående. Det var 16 timer i første klasse, og 20 og 22 timer på andre og tredje. 

Til tross for at median timefravær har økt mye de to siste årene, har økningen i andelen elever som ikke får vurderingsgrunnlag på grunn av fraværsgrensen vært forholdsvis liten. Det er bare udokumentert fravær som telles mot fraværsgrensen, så en mulig forklaring er at økningen i har vært av dokumentert timefravær, skriver Utdanningsdirektoratet i en rapport om fraværet.

2,6 prosent av elevene ble stående uten vurderingsgrunnlag i minst ett fag i 2023–24.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS