Foreldre som vil ha fri for ungene sine utenom skoleferiene, vil ofte ta dem med på ferieturer. Ill.foto: PaulCampbell, Free Images

Flere foreldre klager på avslag om ekstrafri

I fjor fikk Fylkesmannen i Oslo og Akershus 151 klager fra foreldre som hadde fått avslag på søknad om å ta barna ut av skolen utenom feriene. I 2012 var tallet 43.

Publisert

 

2012 var året da regelverket for å få fri utenom feriene ble skjerpa inn. Iverksettelsen av regelverket skal ha variert noe fra kommune til kommune, men i 2013 var det tydelig på plass. Da fikk Fylkesmannen 222 klager på avslag om fri, forteller rådgiver Elin Jernberg hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Siden da har tallet gått noe ned, men er fortsatt svært mye høyere enn før innskjerpinga.

Ingen av klagerne siste år har fått medhold hos Fylkesmannen.

En del som søker om fri utenom feriene viser til at de skal besøke familie i et fjernt hjemland. Derfor vil de gjerne være borte ei tid når de først reiser. Men i et utvalg av klager fra i vår som Utdanning har sett, er det også andre grunner.

En familie har fått låne ei hytte utaom ferietid, og sier de ikke har råd til å leie hytte til andre tider. En annen sier far er blitt tilrådd helsereise til Tyrkia på et tidspunkt utaom skoleferien, og familien vil følge med.

Powered by Labrador CMS