Tafatt!
Debatt: Med galluptall ned i mørkeste potetkjelleren skal den rød-grønne smørjas toppledere, Jens Stoltenberg, Liv S. Navarsete og Kristin Halvorsen «ut på sjarmtur» for å spørre folket om veien videre...
Men i all verden ! sier vi: Er Regjeringsbygget et lukket isolat uten kontakt med virkelighetens verden ? Nå skal altså våre statsråder etter for mange sideveis- og «Rykk tilbake til start»-løsninger få ideer fra folket. Greit nok, men vi som trodde de ønsket seg inn i topp-politikken fordi de hadde løsninger, klare visjoner og fremdrift om styre og stell ?
Vi begynner å lure på om landets merkeligste troika hittil overhode har en ledelsefilosofi eller kan noe om ledelse ?
Dersom politikk er så vanskelig at de trenger hjelp fra grasrota må det skyldes at de har vært for lenge i politikken.
Ja, bokstavelig talt størknet hva gjelder kreativitet og gode løsninger.
Vi lurer nå faktisk også på om statsrådene leser aviser. Det formelig flommer over av gode råd fra lesere og eksperter. Topp-lektorer med gode resultater og flinke elever som kjeder seg har resepten, men det har tydeligvis gått hus forbi. Stabsoffiserer forteller om et landforsvar som er sulteforet uten ammunisjon og midler til øvelser.
Aksjoner som Bedre veier NÅ og pendlerforeninger har sikkert mer enn nok innspill til at statsråder kan få opp farten. Et godt råd på ferden: Ikke legg veien om pendlerne på Oslo S som i bitende vinterkulde har ventet i timevis på tog. Det møtet kan umulig bli hyggelig !
Målet med «signingsferden» er bla. å få fart på næringslivet og flere i jobb. Dette blir virkelig nytt og ukjent land for statsrådene. Jens har aldri jobbet i næringslivet, ei heller Kristin Halvorsen som helst vil at Staten skal overta all virksomhet. Vi er forresten på god vei med tapte arbeidsplasser i privat næringsliv og 40.000 flere offentlige ansatte i perioden 2005-2009, med et land som ligner mer og mer på en vernet bedrift.
SV har, etter fiaskoene med Djupedahl og Solhjell utrolig nok fått en ny sjanse tre med selveste Kristin Halvorsen. Jens Stoltenberg er følgelig i det minste standhaftig i forsøket på å skape «verdens beste skole», i det minste dyreste, på en europeisk 28. plass.
Tafatte Kristin Halvorsen virker som undervisningsminister helt desorientert, men lurer nå på hvorfor frafallet i den videregående skolen er rekordhøy. Primærfokuset hennes er først og fremst mobbing, ikke kunnskap. Vi kan forsikre statsråden at i skoler med toppresultater er mobbing lite utbredt, ja nesten fraværende fordi elevene begeistres av og begeistres av om gode resultater. Et forslag: Hvorfor ikke «snu kanonen» mot hjemmene hva gjelder ansvar for oppdragelse så kan skolen konsentrere seg om kunnskapsutvikling ?
En totalt mislykket senhetsskole er blitt en kvern som skal «forme» elevene inn i den «sosialistiske» enhetsstaten. Er ikke elevene like så skal de i det minste tvinges til å bli noenlunde like ! Det er selvfølgelig dømt til å mislykkes og det er ikke til å undres over at nær 1/3 stikker av.
SVs slagord er «Ulike mennesker - like muligheter», men det mer riktige er jo «Ulike mennesker krever differensierte muligheter!»
Det landet trenger nå er uredde, erfaren ledere av format, med løsninger, visjoner og fremdrift. Jens' «Det store rådslaget» som det så idealistisk kalles, er bare en understrekning av at det er akkurat det vi så sårt mangler.