– Det er på grunn av oss det har vært mat i butikkene under korona-krisen
For transport-lærling Mustafa Qaiser fra Romsås i Oslo har korona-perioden betydd jobb, jobb og jobb.
Mustafa Qaiser jobber som lærling på Askos lager. Han har holdt hyllene fulle. Det har sørget for at butikkene har hatt mat i hyllene.
Mustafa er inne i andre år som lærling i Asko Norge. Han har gått på Stovner og Etterstad videregående.
– Helt i starten tenkte jeg at dette kommer til å gå dårlig, og at butikkene skulle stenges og sånn. Men da jeg leste nyhetene, forsto jeg at butikkene ikke skulle stenges, og at det ville bli slutt på hamstringen, sier Mustafa til Yrke.
– Hvordan er stemningen på lageret nå?
– Den er rolig nå, for vi er flere enn vi pleier å være. Vi får SMS hver tirsdag og torsdag med informasjon om hvordan situasjonen er, og hvordan tiltakene er. Det har gått bra, sier Mustafa.
– Har du følt på at du gjør en viktig jobb for samfunnet?
– Vi har følt på det, ja. Vi har stått på og jobbet mye overtid. Hvis vi ikke leverer, så får ikke butikkene varene de skal ha. Så det er på grunn av oss det har vært mat i butikken.
– Har du måttet gjøre andre arbeidsoppgaver enn du skulle?
– Nei, vi har gjort det vi har gjort før, bare mye mer.
– Har det blitt tid til oppfølging?
– Ikke så mye i disse tidene, men ellers er oppfølgingen bra. Nå er det bare jobbing. Jeg får jobbe mer selvstendig.
– Hva gjør du på jobb?
– Jeg kjører truck, tar imot varene på varemottaket og kjører de til lageret så plukkerne kan plukke.
– Har du vært redd for korona?
– Jeg har vært litt redd, ja. Derfor prøver jeg å holde to meters avstand og ha god håndhygiene. Jeg er ikke ofte ute nå i disse koronatider, jeg prøver å unngå folk. Jeg kan gå en tur på kvelden når det ikke er så mange ute.
– Har du noen hobbyer?
– Jeg pleier å spille litt hjemme. Til vanlig er det fotball og sånn, men det kan jeg ikke gjøre nå. Så jeg er for det meste hjemme og spiller.
– Hvor lenge kan du fortsette med fullt trykk på jobb?
– Jeg kan fortsette så lenge det varer. Jeg har lært mye, hvor viktige vi er for denne bransjen og sånt.
– Hvordan er arbeidsmiljøet blant kollegaene?
– Vi har fortsatt god kontakt, men det er ikke sånn at vi sitter sammen i kantina og spiser. Vi sitter én ved hvert bord, det er ikke som før at vi sitter og snakker og har det gøy. Vi savner det, så vi får håpe at koronakrisen snart er over.