Lærer Unni Lervik sammen med deltakere ved voksenopplæringen på Sinsen. Lærerne ved skolen utstyres med munnbind og visir.
Foto: Kirsti Moxnes
Utstyrer lærerne med munnbind og visir
Ved voksenopplæringen på Sinsen bruker både elever og lærere munnbind. Lærerne får også utdelt visir. – Ved oppstart etter nyttår anbefalte vi at alle tar det i bruk, forteller rektor.
– Jeg kan jo ikke tvinge noen, men responsen har vært positiv. Både lærere og elever, eller deltakere som vi sier, bruker munnbind, forteller Kirsti Moxnes.
Moxnes er rektor ved voksenopplæringen på Sinsen, Oslo VO Sinsen. De er en videregående skole for voksne som tilbyr eksamensrettet opplæringen innfor flere utdanningsprogram. Totalt har skolen om lag 75 ansatte og 1500 deltakere.
Siden i høst har skolen vært på rødt smittevernnivå, men selv om en del av undervisningen nå skjer over Teams, er det fortsatt mange deltakere og lærere som er fysisk tilstede hver dag. Før de startet opp igjen etter nyttår, sendte rektor ut en anbefaling om bruk av munnbind og visir. Lærerne får utdelte begge deler av skolen.
– Munnbind anbefales for både deltakere og lærere. I undervisningen bruker som regel læreren visir, forteller Moxnes.
– Vi har stått for både munnbind og visir siden i høst, men da var det få som tok det i bruk. Nå bruker derimot alle det, forteller hun.
Les også: Lærere som vil bruke munnbind møter motstand i enkelte kommuner
Beskytter hverandre
Årsaken til munnbind-anbefalingen fra skolens side er flere. De har voksne elever, mange bor trangt og de har ikke ordinære klasser.
– Deltakerne bytter på å være i ulike grupper. Det gjør smittevernet utfordrende. Vi ser dette som en måte å beskytte hverandre på og unngå et smitteutbrudd på skolen, sier Moxnes.
Da smittevernveilederne kom i vår, ble det ikke laget en egen veileder for voksenopplæringen. Derimot ble de ansatte der oppfordret til å følge reglene for videregående skole. Det vekket reaksjoner og mange ansatte i voksenopplæringen, samt Utdanningsforbundet sentralt, etterlyste bedre smittevernråd for denne sektoren. Ifølge Kirsti Moxnes har situasjonen vært bedre etter sommeren.
– I høst fikk vi egne smittevernveiledere, og jeg synes det fungerer godt nå, sier hun.