Kun 1000 av totalt 2000 plasser er solgt til en konferanse om innovativ læring. Arkivfoto: Utdanning
Vanskelig å fylle konferanse om innovativ læring
Kun halvparten av de 2000 plassene til en konferanse om innovativ læring er solgt. Samme konferanse i Sverige i fjor trakk 10.000 besøkende.
SETT-konferansen, som tar mål av seg til å bli Skandinavias største konferanse for innovativ læring, avholdes for første gang i Norge i slutten av november. Utdanningsforbundet er medarrangør.
SETT-konferansen
- Arrangeres 28.-29. november på Norges Varemesse.
- I tillegg til Utdanningsforbundet er blant annet Easyfairs og Rektorsakademien Utveckling (RAU) og Oslo kommune medarrangører. SETT står for “Scandinavian Educational Technology Transformation”.
- I Skandinavia ble den første konferansen avholdt i Sverige i 2012. Nå har SETT blitt til to store årlige konferanser i vårt naboland, en i Stockholm og en i Malmø. I fjor var det over 10.000 besøkende på konferansen i Stockholm.
Til nå har man klart å få kun 1000 påmeldte til totalt 2000 plasser. 500 av disse har Oslo kommune, som er medarrangør, kjøpt.
– Lav avgift
Deltakeravgiften er på 795 kroner for en dag og 1.195 kroner for to dager. For ledere er prisen 2.795 for to dager. Medlemmer av Utdanningsforbundet får 10 prosent rabatt. Måltider og overnatting dekkes ikke av deltakeravgiften. Det må deltakerne ordne selv.
– Er prisen for høy for mange lærere og barnehagelærere, seniorrådgiver i Utdanningsforbundet, Ann Britt Berlin?
– Konferanseavgiften er lav sammenlignet med tilsvarende konferanser og de fleste vil få utgiftene sine dekket av arbeidsgiver. Oslo kommune har allerede kjøpt 500 plasser. Vi håper mange andre kommuner vil finansiere deltakeravgiften for sine arbeidstakere, sier Berlin som også har noen tips:
– Det er det satt av 100 gratis plasser til medlemmer av Pedagogstudentene. Til nå er bare 30 av disse plassene besatt. Og dersom to kolleger på samme arbeidsplass ønsker å dele en todagers konferanseavgift og gå en dag hver, så er det fullt mulig. Det samme gjelder for ledere, sier Berlin.
– Får man fri to dager fra jobb for å gå på en slik konferanse?
– Det vil nok variere både i kommuner, i skoler og i barnehager. Men mange prioriterer å la sine ansatte få ta del i denne typen faglige konferanser, sier Berlin.
Lek på barnas premisser
Berlin sier de har fått tak i over 60 foredragsholdere. En stor andel jobber til daglig i skole og barnehage.
– Det er lagt opp til mange parallelle foredrag hvor programmet er tilpasset lærere, skoleledere og ansatte i barnehage. Det gjør at deltakerne kan velge mellom ulike foredrag og høre på det de selv er mest interessert i, sier hun.
Lærer og foredragsholder Håvard Tjora kommer. Det gjør også barnehagelærer Birgitte Fjørtoft, barnehagelærerutdanner Tove Lafton og ungdomstrinnslærer Vibeke Omberg.
– Jeg kommer til å fortelle om lek på barnas premisser. Det kan være litt skummelt å observere leken som voksen, når man ikke har kontroll. Samtidig er det så viktig at barna får utfolde seg på sin måte, sier Fjørtoft til Utdanning.
Ros til Oslo kommune
– Vi som medarrangør er fornøyde med å starte opp med 1000 påmeldte allerede flere uker før konferansen arrangeres for første gang. 1000 påmeldte til en konferanse i Norge er gode tall. Spesielt med tanke på at dette er lanseringsåret så gleder vi oss, sier Berlin.
Hun legger til at Oslo kommune skal ha ros for å sende så mange fra praksisfeltet til et så spennende program som SETT-dagene kan bidra med.
– Vi er sikre på de vil få spennende dager og at barnehagebarn og elever vil dra nytte av dette. Dette er en unik konferanse og messe som har bygget seg opp over mange år i Sverige, vi er glade for å se så mye entusiasme allerede første året vi lanserer dette i Norge, sier hun.