Vil ha lærerne tilbake til staten

Utdanningsforbundet Buskerud vil ha forhandlingsansvaret for lærerne tilbakeført til staten. Vedtaket på årsmøtet var enstemmig.

Artikler fra alle årsmøtene finner du her.

Under diskusjonen om resolusjonen sa fylkesleder Joreid G. Halvorsen seg ikke uenig i en slik resolusjon, men hun hadde innvendinger:

- Hvordan vil et slikt signal oppfattes? Og ordner alt seg bare vi er tilbake i staten? Vi bør heller arbeide for et bedre samarbeid med KS om arbeidsvilkår, og om å snu mindrelønnsutviklingen.

Nestleder Henning Johansen mente det var urealistisk å ønske seg staten tilbake som forhandlingsmotpart: - Det er opp til regjeringen. Og selv om alle her mener dette er viktig, bør vi bruke ressursene bedre.

Jon Ovrum fra videregående var rystet over å høre slik tale fra fylkesstyret, mens Gunnar Olsen, også fra videregående, mente signaleffekten var vesentlig: - Med en slik resolusjon gir vi et signal om vår misnøye med KS!

Liv Jenny Bø sa seg enig med flere: – Vi skal ikke kjempe for tapte saker, men vi skal gi et signal om at vi taper i lokale forhandlinger!

- Vi må markere at vi vil tilbake til staten. Utdanning og skole er statens anliggende. KS trer det ned over hodet på oss at vi skal ligne alle andre grupper - og ha deres lønn, sa Rune Sørensen fra videregående.

Etter en prøvevotering som ga et klart flertall for resolusjonen ble den, etter noe bearbeiding, enstemmig vedtatt.

 

 

Powered by Labrador CMS