Filippinske lærere ber om to ukers pause fra undervisningen for å komme seg gjennom omikron-bølgen. Her vender elevene tilbake til skolen for første gang på nesten to år.

Filippinene: Lærerne etterlyser et to ukers avbrudd

Lærerorganisasjonen ACT har oppfordret departementet til å gi to ukers helsefri til elever og lærere.

Publisert Sist oppdatert

ACT foreslår at undervisningspausen bør gjelde i områder underlagt varslingsnivå 3 (av 5) i landets system for gradering av pandemiens utbredelse og styrke, melder The Manila Times.

Oppfordringen kom etter en undersøkelse som viste at i den svært tettbefolkede regionen Metro Manila, som inkluderer Manila og 15 andre byer, har 55 prosent av de 7400 lærer-respondentene sykdomssymptomer. De vanligste symptomene er hoste og forkjølelse.

– Lærere og elever sliter i denne omikron-bølgen. Enten er vi syke, eller vi tar oss av familiemedlemmer som er det. Det er bare humant å gi oss alle en pause midt i dette utbruddet for å tillate oss å komme oss, sa ACT-generalsekretær Raymond Basilio.

Basilio sa at 14-dagers pausen vil gi syke lærere og elever tid til å komme seg fullt ut.

– Denne gangen skal pausen brukes 100 prosent til å bli bedre, ikke til noe annet. Vi trenger alle en pause, så vel som medisinsk støtte fra Utdanningsdepartementet og resten av regjeringen, la han til.

Powered by Labrador CMS