– Saken er ferdig etterforsket, og det blir tatt ut tiltale i løpet av denne uken. Det er fem personer som har status som siktet i saken. En av dem har tilknytning til skolen, sier Lone Strand, avsnittsleder ved seksjon for kriminalitetsforebygging på Stovner politistasjon.
Annonse
23. oktober i år ble det avfyrt skudd ved Stovner videregående skole i forbindelse med en stor slåsskamp. Lærere skal ha gått imellom for å forsøke å forhindre slåssingen, men hendelsen eskalerte likevel, og politiet ankom etterhver stedet.
– I løpet av en halvtime ble tre av de fire siktede som kom til skolen pågrepet, sier Strand.
Hun forteller at saken har hatt høy prioritet, og at etter-forskinga er blitt gjort på det hun kaller rekordtid.
– Er det et sted det skal være trygt, så er det på skolene, sier hun.
Annonse
Jobber tett med skolen
I 2017 meldte Dagsavisen at rektor ved Stovner videregående skole, Terje Wold, etterspurte akutt hjelp etter en rekke alvorlige hendelser ved skolen.
Avsnittsleder Lone Strand forsikrer at de jobber tett med skolene for å demme opp konflikter og forebygge kriminalitet, og at mye har skjedd siden 2017.
– Det som er viktig for oss, er at skolene har en kontaktperson som de kan ringe til om det er noe. Er det noe som skal anmeldes? Noe som kan gjøres i fellesskap? Vi er ikke avhengige av en anmeldelse for å bistå.
To politibetjenter har per nå spesielt ansvar for å følge opp Stovner-skolen, forteller hun, og presiserer at hendelsen på Stovner videregående skole er i ytterste ende av hva de opplever.
– Man må se hver sak for seg. Hvorfor oppstår konflikten, hvem er med? Noen blir redde og andre ikke. Den opplevde tryggheten er viktig. Da er det viktig at vi har flinke folk ute, både på skoler og klubber, som kan plukke opp hva som foregår.