Vil ha lærerne tilbake til staten

Utdanningsforbundet Østfold ønsker å få forhandlingsansvaret for lærerne tilbakeført til staten i kommende landsmøteperiode. Vedtaket på årsmøtet var enstemmig.

Artikler fra alle årsmøtene finner du her.

I Østfold er det sterk misnøye med det som er skjedd med lærernes lønnsutvikling etter at forhandlingsansvaret ble overført fra staten til kommunene og fylkeskommunene (KS) i 2003. I fjor endte oppgjøret med en 12 dager lang streik. I de lokale forhandlingene på høsten, endte det med brudd mange steder i landet - også i flere Østfold-kommuner. 

I debatten på årsmøtet ble det av flere påpekt at lærerne neppe vil komme til himmelen dersom forhandlingsansvaret går tilbake til staten heller, men det er nødvendig å gi et klart og tydelig signal til både lokale og sentrale myndigheter. Fylkesleder Terje Skyvulstad understreket at det er viktig å ha tro på at man kan nå fram - selv om de politiske vindene blåser en annen vei.

Fra lokallaget i Halden kom det forslag om at overføring av forhandlingsansvaret til staten bør gjelde alt pedagogisk personale - både i barnehage og skole - men dette fikk bare 16 stemmer. Deretter ble det enstemmig oppslutning om fylkesstyrets forslag.

I vedtaket heter det at "Utdanningsforbundet Østfold ønsker en sterk, felles, nasjonal skolepolitikk. Skolen skal være preget av likeverd, trygghet og kvalitet. For å styrke en nasjonal styring av utdanningspolitikken mener vi det er riktig og viktig å tilbakeføre forhandlingsansvaret for lærerne til staten. Utdanningsforbundet må i sterkere grad arbeide mot politikerne med det mål å få undervisningspersonalet tilbakeført i kommende landsmøteperiode."

Mot lokal lønn

Utdanningsforbundet Østfold er også en sterk motstander av lokale lønnsforhandlinger, og dette ble bekreftet i vedtaket fra årsmøtet: - Utdanningsforbundet må følge opp vedtakene fra landsmøtene i 2003 og 2006 om at vi vil føre videre den strategiske kampen for sentrale og kollektive lønnsforhandlinger og mot lokale og individuelle lønnsforhandlinger, heter det.

 

Saker fra fylkesårsmøtene

Østfold, 6. – 8. mai i Sarpsborg

Skyvulstad gjenvalgt i Østfold

Klare krav til ny arbeidstidsavtale

Likestillingsloven må også gjelde i Utdanningsforbundet

Flere lederkandidater fra Østfold 

Vil ha lærerne tilbake til staten 
 

Sør-Trøndelag, 5. – 6. mai i Trondheim

Sør-Trøndelag ønsker Bjerkestrand

Må kjempe mot oppsigelser

– Lærere leser minst faglitteratur

 

Nord-Trøndelag, 5. – 7. mai i Stjørdal

Nord-Trøndelag vil ha omkamp

Nominerte fire leiarkandidatar

 

Nordland, 6. – 8. mai i Bodø

Vil diskutere yrkesetikk

Simonsen valgt til leder i Nordland

Nordland ønsker Holst

 

Sogn og Fjordane, 6. – 8. mai i Loen

Vil ha både lærarar og førskulelærarar til staten

Leiarduo attvald i Sogn og Fjordane

Open ønskeliste frå Sogn og Fjordane

Hjetland: Vi skapar framtida

Vil ha praktiske valfag

 

Oppland, 7. – 8. mai på Hafjell

Ny tillit til lederduoen i Oppland

Fortsatt strukturforsøk i Oppland 

 

Vestfold, 6. – 7. mai i Sandefjord

Vestfold vil ha Haldis Holst

 

Oslo, 6. – 8. mai i Tønsberg

Terje Vilno gjenvalgt i Oslo

 

Hordaland, 6. – 8. mai i Ulvik

Gjennomslag for seksjonslause

Powered by Labrador CMS