Synnøve er blant lærerne med dårligst lønnsutvikling
I fjor streiket hun lengre enn noen lærere har gjort før, men i år er hun optimist: – Når KS selv tar utgangspunkt i disse tallene er det jo lov til å håpe at det endelig er lærernes tur, sier Synnøve Kirkebø.
– Jeg er faktisk veldig spent på om det blir streik, sier lærer på Gimle oppveksttun i Bergen, Synnøve Kirkebø.
Annonse
Spent var hun på denne i tida i fjor også. I podkasten «Den lengste streiken», forteller hun om hvordan det var å være vanlig lærer under lønnsforhandlinger, mekling og i streik.
I podkasten får vi følge Synnøve gjennom ukene med lønnsforhanlinger og mekling. I fjor var hun optimist, og trodde KS skulle vise at de verdsatte jobben hun gjør.
Hør podkasten her:
Nå er lønnsforhandlingene igang igjen, og Synnøve er optimist igjen.
– Jeg håper virkelig ikke det blir streik. Jeg våger meg på en forsiktig optimisme, sier hun.
I fjor streiket Synnøve i over tre måneder, og i to av dem var det bare Gimle oppveksttun som streiket. I fjor ble hun skuffet da KS ikke prioriterte lærerne, men hun tror at de kanskje kommer til å gjøre det i år.
– Jeg sitter akkurat og leser en sak der KS sin egen oversikt over gjennomsnittlig lønnsutvikling i kommunal sektor, sier Synnøve Kirkebø.
KS sin oversikt for 2017 til 2022 viser at de høyest utdannede lærerne har hatt den svakeste lønnsutviklingen.
– Jeg er i den kategorien, slår Synnøve fast.
Det som gjør at hun er enda mer optimist i år, er at KS bruker tall som viser at lærerne har hatt en svakere lønnsutvikling enn mange andre.
– Når KS selv tar utgangspunkt i disse tallene er det jo lov til å håpe at det endelig er lærernes tur. Pengepotten må alltid fordeles, men i år mener jeg at det må være grunn til å håpe at det ikke er vi som skal finansiere andre yrkesgruppers lønnsvekst, sier hun og legger til: