![Empty article - Title](https://image.utdanningsnytt.no/226914.webp?imageId=226914&x=0.00&y=10.19&cropw=98.97&croph=74.07&width=960&height=74&format=jpg)
![Daniel Brækkan og Chitiphat Srisuk har gått på restaurant- og matfag i Brønnøysund sammen, og nå har de funnet seg til rette som lærlinger på Ørland flystasjon.](https://image.utdanningsnytt.no/269496.webp?imageId=269496&width=960&height=548&format=jpg)
Daniel og Chitiphat vant kokkekamp, og da ble det moro
Daniel Brækkan og Chitiphat Srisuk var på skolelaget som vant kokkekampen i Nord-Norge. Nå er de to lærlinger på Ørland flystasjon.
– Hjemmelaget sushi må være et bra sjekketriks. Daniel Brækkan (18) og Chitiphat Srisuk (20) ler og kutter grønnsaker i store mengder. Begge guttene har gått restaurant- og matfag på Brønnøysund videregående skole, og synes det er greit å kombinere førstegangstjenesten med å ta fagbrevet.
Daniel har flere kokker i familien. Selv var han ikke hundre prosent motivert da han startet på videregående.
Improviserte
– Men så ble vi tatt ut til å være med på kokkekamp for de videregående skolene i Nord-Norge. Det var 13 lag som konkurrerte. Jeg tok det ikke så alvorlig og improviserte litt, for jeg trodde ikke vi hadde noen sjanse til å hevde oss, sier Daniel. Han hadde ansvar for desserten og laget blant annet sjokoladefondant med bjørnebærcoulis.
- Les også: Frida legger kokkelua på hylla
Chitiphat laget hovedretten med ovnsbakt torsk, karamellisert blomkål, syltede reddiker og hollandaisesaus, men han var også sikker på at de skulle tape.
– Og så vant vi. Da ble det moro.
Tilbud på sesjon
Guttene visste ikke mye om å ta fagbrev i Forsvaret, og de fant lite da de søkte på nettsider, men begge fikk tilbudet da de var på sesjon.
- Les også: Forsvaret har 635 lærlinger
– Nå har vi vent oss til å lage store mengder med mat, så får vi se hva som skjer videre når vi har tatt fagprøven.