Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen.

Universitetet i Bergen vil boikotte eksamensavgift

Universitetet i Bergen (UiB) kommer ikke til å innføre en eksamensavgift, dersom regjeringens forslag blir vedtatt. Flere universiteter vurderer også boikott.

Publisert

Studenter som tar opp allerede beståtte eksamener, må betale en eksamensavgift dersom regjeringens forslag i statsbudsjettet blir virkelighet. Avgiften er foreslått å innføres fra 1. august til neste år, med et kutt på 22,3 millioner kroner som skal tilsvare det regjeringen venter å få inn i egenbetaling fra studentene.

En slik avgift vil ikke UiB-rektor Margareth Hagen ha noe av, skriver Khrono.

– Nei, vi tar kuttet flatt i organisasjonen, så får vi se hvordan dette utvikler seg. For oss er det viktigere å legge til rette for god kvalitet og oppfølging av studentene, sier Hagen.

Khrono har snakket med flere andre universiteter, som stiller seg skeptiske til regjeringens forslag, deriblant Universitetet i Stavanger, NTNU og Oslo Met.

– Vi er skeptiske til forslaget om eksamensavgift, både fordi det kan bidra til å uthule gratisprinsippet og fordi vi ikke ønsker å hindre studenter som selv ønsker faglig forbedring, sier prorektor for utdanning Silje Fekjær ved Oslo Met.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS