Engelske skoler skal lære elever å avdekke falske nyheter

Storbritannias utdanningsminister varsler endringer i læreplanen som gjør at elever kan hvordan de kan oppdage falske nyheter på nett på skolen.

Publisert

– Det er viktigere enn noen gang at vi gir unge mennesker kunnskap og ferdigheter til å kunne utfordre hva de ser på nettet, sier utdanningsminister Bridget Phillipson i Storbritannia til avisen Sunday Telegraph.

– Det er grunnen til at læreplanen vår skal inneholde planer for å utvikle kritiske ferdigheter i timene for å ruste barna våre mot desinformasjonen, falske nyheter og råtne konspirasjonsteorier som florerer i sosiale medier, fortsetter hun.

Den nye læreplanen skal gi elever mulighet til å analysere avisartikler i engelsktimene. Etter planen skal de forsøke å avdekke fabrikkert clickbait og analysere statistikk. Endringen trer trolig ikke i kraft før til skoleåret som starter i 2025, skriver avisen.

Phillipsons uttalelse kommer søndag etter opptøyer i en rekke engelske byer den siste tiden. Uroen knyttes til falsk informasjon etter knivdrapene på tre små jenter i den engelske byen Southport. Etter knivangrepet sirkulerte falske rykter på internett om at gjerningsmannen var muslim og hadde kommet til Storbritannia som båtflyktning. Demonstranter mot innvandring har støtt sammen med motdemonstranter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS