Markering mot skolenedleggelser i Innlandet

Rundt 2000 personer stilte opp med fakler til kamp for Dokka videregående skoles eksistens mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

– Det er vanskelig å ta inn over seg at hele skolen kan være borte til neste år, sier elevrådsleder Sunniva Ludvigsen ved Dokka videregående skole til Oppland Arbeiderblad.

Ifølge avisa gikk rundt 2000 personer i fakkeltog for den videregående skolen.

4. oktober la fylkesadministrasjonen i Innlandet fram et forslag der seks skoler eller skolesteder var foreslått kuttet. I helgen har de tre partiene Arbeiderpartiet, Høyre og Miljøpartiet på bakgrunn av dette foreslått å legge ned to skoler og fire skolesteder:

  • Skarnes og Dokka videregående skole
  • Skolested Dombås, Nord-Gudbrandsdal videregående skule
  • Skolested Lom, Nord-Gudbrandsdal videregående skule
  • Skolested Flisa, Solør videregående skole

Endelig vedtak i saken skal fattes 23. oktober i fylkestinget.

Årsaken til de foreslåtte nedleggelsene er at Innlandet fylkeskommune siden 2013 har mistet nærmere 3500 VGS-elever. De er ventet å miste 3000 til i årene framover, ifølge en pressemelding fra Innlandet fylkeskommune.

Arbeiderpartiet, Høyre og Miljøpartiet De Grønne er enige om fremtidens skole- og tilbudsstruktur i fylket, opplyser Innlandet fylkeskommune i en pressemelding. Disse tre partiene har flertall i fylkestinget, hvor saken skal behandles 23. oktober.

I tillegg skal flere linjer enten flyttes eller legges ned. Flertallet foreslår også å flytte ett skolested og opprette flere alternative opplæringsmodeller. Kuttene kommer som følge av store befolkningsendringer i Innlandet.

– Vi har siden 2013 mistet nærmere 3500 videregåendeelever. Det er flere elever enn det faktisk går i Nord-Østerdalen, Nord-Gudbrandsdalen, Midt-Gudbrandsdalen, Kongsvinger-regionen og Valdres til sammen i dag! I årene fremover skal vi miste 3000 elever til. Skal vi klare å gi et godt, bredt og stabilt utdanningstilbud til elevene i Innlandet i årene fremover, som svarer på næringslivets behov, så var vi helt nødt til å ta grep nå, sier fylkesordfører Thomas Breen (Ap).

(©NTB)

Powered by Labrador CMS