Fylkeskommunedirektøren i Innlandet vil legge ned flere skoler

Skarnes og Dokka videregående skoler er forslått lagt ned, i tillegg til flere skolesteder. Forslaget møter motstand fra elever og skoler.

Publisert

De fire skolestedene er Nordstumoen ved Storsteigen videregående skole, Dombås og Lom ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole og Flisa ved Solør videregående skole, skriver fylkeskommunen på sine sider.

– Dette er forferdelig for oss som går på skolen og ille for lokalsamfunnet vårt, sier leder Sunniva Ludvigsen i Dokka videregående skoles elevråd til NRK.

Fylkeskommunedirektøren skriver i innstillingen at å opprettholde dagens skole- og tilbudsstruktur vil bety dårligere økonomi og strammere rammer for alle de videregående skolene i Innlandet.

– I forslaget som nå legges fram anslår vi at driftskostnadene i en 10-årsperiode vil bli knapt en milliard kroner lavere enn om dagens struktur opprettholdes, sa fylkeskommunedirektør Tron Bamrud da han presenterte forslaget fredag.

– Det vil forhåpentligvis bidra til at vi kan holde et godt nivå på tjenestene til elevene og at rammene for skoledrift ikke blir så knappe at det er vanskelig å opprettholde akseptabel kvalitet på utdanningstilbudet, la han til.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS