OpenAI har lansert en tekstrobot som er mer avansert enn ChatGPT
Selskapet OpenAI har lansert en ny og forbedret versjon av sin tekstrobot. Den presterer angivelig like bra som mennesker på visse oppgaver.
Kunngjøringen fra selskapet kom tirsdag. Den nye versjonen av tekstroboten kalles GPT-4 – og den er mer avansert enn forgjengeren ChatGPT, som har fått mye oppmerksomhet de siste månedene.
– Vi skapte GPT-4, den siste milepælen i OpenAIs innsats for å oppskalere dyp læring, heter fra selskapet.
På selskapets nettsider er det eksempler på hva det nye dataprogrammet kan gjøre. Ett eksempel er et kort sammendrag av eventyret om Askepott der første bokstav i ordene i sammendraget utgjør alfabetet.
På sikt skal GPT-4 kunne generere tekst med utgangspunkt i bilder.
Ifølge Open AI gjør GPT-4 det bedre enn ChatGPT på testene som brukes for å godkjenne amerikanske advokater – og på prøver som brukes i en biologi-konkurranse for skoleelever.
– Slår jurister
Tekstroboten gjør det angivelig like bra som de 10 prosent beste juristene på advokatprøven.
Dette er et stort hopp opp fra nivået til ChatGPT, som pleier å få resultater tilsvarende de 10 prosentene som gjør det dårligst på Uniform Bar Exam.
Tekstroboten ChatGPT har vakt stor oppsikt etter at den ble lansert i november i fjor. Én umiddelbar konsekvens har vært at skoler over hele verden må vurdere nye metoder for å hindre at elever bruker kunstig intelligens (KI) til å jukse på prøver og eksamener.
Konkurrenter
Ifølge OpenAI kan CPT-4 skrive både sangtekster og skuespill. Tekstroboten kan angivelig også kopiere brukerens personlige stil ved utforming av tekster.
I utviklingen av kunstig intelligens ligger i OpenAI i konkurranse med flere av de amerikanske tek-gigantene. Alphabet presenterte tirsdag flere nye KI-verktøy, blant annet en «tryllestav» som kan brukes til å kladde tekster i Google Docs.
– I denne neste fasen lar vi mennesker bli støttet av en KI-samarbeidspartner, sa Thomas Kurian, som leder Google Cloud, på en pressebrifing.
Mer om chatGPT
-
Kunstig intelligens utfordrer kritisk tenkning og demokrati
-
Chatrobotens uutholdelige letthet
-
ChatGPT: Ikke forbud, men mulighet for utøvelse av profesjonsfaglig skjønn
-
Skriverobotar vil framskynde endringar i skriftleg eksamen
-
Kunstig intelligens – muligheter og utfordringer for skolen
-
Kunstig intelligens fører til stengt internett under eksamen på videregående
-
Et orakel inntar klasserommene
-
Kunnskapsministeren ødelegger for debatten