Illustrasjonsbilde fra Hydro Sunndal

Ordfører i industribygd: - Fabrikken er grunnmuren i lokalsamfunnet

- Hydro Sunndal er som en ringmur, en grunnmur som lokalsamfunnet vårt står på, sier ordfører Ståle Refstie i Sunndal kommune.

Publisert

Denne kommunen i Møre og Romsdal har i overkant av 7 000 innbyggere.

- I vår kommune er det 3 800 arbeidsplasser. Av disse har Hydro Sunndal om lag 1 000, inkludert deres senter for forskning, senteret for regnskap og Hycast som er datterbedriften innen smelteverksteknologi, sier han.

Ringvirkningene i lokalsamfunnet er kjempestore. Mekaniske bedrifter, håndverksbedrifter, handelsnæringen og mange flere tjener på Hydro Sunndal.

Kompetansebedrift

– Hydro Sunndal er et lokomotiv i opplæring av fagarbeidere, både for lærlinger og praksiskandidater i forskjellige fag.

– Vi som kommune har koblet oss på deres oppfølging av lærlinger. Sunndal kommune har ambisjon om å ha 21 lærlinger til enhver tid. Nå har vi også over 20 praksiskandidater i helse- og oppvekstfag, sier ordføreren.

Sammen med Hydro Sunndal gir kommunen lærlingene sosiale arenaer hvor de kan treffes utenfor arbeidstiden.

Helsefag

Ordfører Ståle Refstie fastslår at Hydro Sunndal er som en grunnmur for lokalsamfunnet. Foto: Nathan Lediard

–  Kommunen informerer om hva vi kan by på. Det blir en fin miks med fag, det typiske for Hydro Sunndal er mekaniske fag, mens det typiske for oss er helse- og oppvekstfag, sier ordføreren.

Sunndal-samfunnet har stort behov for realkompetanse.

– Sunndal kommune etablerte et Newtonsenter, sammen med næringslivet, sier ordføreren.

Dette senteret ligger på området til Hydro Sunndal. Lederen for senteret har halv jobb for kommunen og den andre halvdelen for Hydro Sunndal.

Newtonsenteret tar imot barn fra barnehagene og skoleelever i hvert klassetrinn i grunnskolen for å gi undervisning i realfag. Senteret gir også opplæring til lærlinger og praksiskandidater, i tillegg etterutdanning og videreutdanning til fagfolk i ulike yrker.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS