For nesten tre måneder siden startet arbeidet med å få på plass en sentral mobilavtale for lærerne. Men ifølge KS er saken mer omfattende enn de først trodde.
– Nå bør det komme en avklaring snart, sier Utdanningsforbundets leder Geir Røsvoll til udf.no.
Annonse
Snart tre måneder har gått siden Utdanningsforbundet (UDF) og KS gikk i dialog for å få på plass en sentral avtale om mobilbruk for lærere.
Den gangen uttalte daværende UDF-leder Steffen Handal at begge parter er innstilt på å finne en løsning.
Men nå begynner hans arvtager, Geir Røsvoll, å bli utålmodig. Ifølge Utdanningsforbundet har de purret på KS flere ganger.
– De sier at det at saken har vært mer omfattende og har flere krevende problemstillinger i seg enn de hadde trodd, som derfor krever en del ytterligere undersøkelser før de kan konkludere. De antydet at dette først kunne bli klart i mars, men skulle forsøke å få fortgang i prosessen, forteller Røsvoll.
Mange lærere er avhengig av mobiltelefon for å få gjort jobben sin. De bruker den for å logge inn i systemer, for å ha dialog med foresatte og elever, og for å kunne varsle om det er nødvendig når man er på tur eller reise.
Annonse
Personvern og kompensasjon
Men per i dag finnes det ingen sentrale retningslinjer for hvordan man skal ivareta personvern og sikkerhet, ei heller noen regler for hvordan lærerne skal kompenseres om de må bruke sin private telefon. Det reagerer mange lærere på.
Mobilbruken var også tema på flere fylkesårsmøter i Utdanningsforbundet i fjor vår.
– Foreldre sender mye forskjellig på sms til oss lærere. Vi som jobber med mennesker får ganske mye privat informasjon. Mine unger kan for eksempel koden til min telefon, sa lærer Ole Einar Isaksen Hætta fra talerstolen.
– I vår kommune har alle i administrasjonen jobbtelefon. Hvorfor skal ikke lærerne også ha det, spurte han.