Peter Aasheim (19), gikk i Valhall barnehage i Porsgrunn fra han var ett år. I dag er han assistent i Nystrand barnehage i Porsgrunn .

– Barn merker det når voksne er ekte engasjert i barnehagen

Det Peter husker best fra barnehagen var ansatte som var interessert i jobben. Nå arbeider han selv i barnehage og ønsker å være en like god rollemodell.

Publisert Sist oppdatert

I år er det 20 år siden tidsskriftet Første steg ble utgitt for første gang. I den forbindelse har vi snakket med 20 barn som startet i barnehagen for 20 år siden (2004) og hvert år frem til i dag om hva som er deres beste barnehageminne og hva som kan bli bedre i barnehagen. Her kan du lese hva Peter Aasheim og de andre barna svarte.

 Peter Aasheim har gått i  Valhall barnehage i Porsgrunn. I dag er han assistent i Nystrand barnehage i Porsgrunn. Han tror barn merker det når voksne er ekte engasjerte og interesserte i jobben sin.

– Jeg prøver å gjøre en forskjell for barna, slik at de kan få gode opplevelser av lek, læring og mestring, sier Peter. 19-åringen er gjerne med på leken selv og lurer ofte inn litt kunnskap.

Møter barnas følelser

– Jeg liker å lese for barna – og synes det er gøy å herje med dem, forteller han. Peter synes det kan være utfordrende å skulle tilpasse seg behovet til hvert enkelt barn. Han forsøker å få tak i hva barna føler.

– Jeg synes det er viktig å erkjenne barnas følelser, både de positive og de negative. Når noe er vanskelig, forsøker jeg å hjelpe barna til å reflektere over situasjonen, sier 19-åringen. Han har foreløpig ikke bestemt seg for om han skal bli barnehagelærer.

– Barn merker det når voksne er ekte engasjert

Peter Aasheim (19)

Gikk i Valhall barnehage i Porsgrunn (privat) fra han var ett år.

I dag er han assistent i Nystrand barnehage i Porsgrunn (privat). Han jobbet et halvt år som servicemedarbeider for et norsk firma i Hellas etter videregående.

Mitt beste barnehageminne: 

– Overnattingsturene med førskolegruppen, at vi var ute når det var varmt, og all leken.

Dette kunne vært bedre:

– Maten, jeg var nok ganske kresen.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS