Ida Petrine Kristoffersen (9) forteller at hun fikk bedre kontakt med de ansatte i barnehagen på Sandøya enn i Oslo.

Ida Petrine gikk i en barnehage på ei øy sammen med 14 andre barn

Det skapte gode relasjoner.

Publisert Sist oppdatert

I år er det 20 år siden tidsskriftet Første steg ble utgitt for første gang. I den forbindelse har vi snakket med 20 barn som startet i barnehagen for 20 år siden (2004) og hvert år frem til i dag om hva som er deres beste barnehageminne og hva som kan bli bedre i barnehagen. 

Her kan du lese hva Ida Petrine Kristoffersen og de andre barna svarte.

 – Jeg trivdes godt i barnehagen i Oslo, men det kan ikke sammenlignes med hvordan det var i Sandøya Naturbarnehage, sier Ida Petrine Kristoffersen (9).  Hun gikk først i Tjernveien barnehage i Oslo  og deretter i Sandøya Naturbarnehage på Sandøya i Porsgrunn kommune. I dag går hun på 4. trinn ved Drøbak skole i Frogn kommune.

Da familien flyttet til Sandøya, en liten fergetur fra Brevik i Porsgrunn kommune, begynte hun i øyas eneste barnehage.

Roligere enn i byen

– Vi gikk på en sti i tre–fire minutter for å komme til barnehagen. Vi var bare 15 barn, og det var lett å bli kjent. Jeg fikk enda bedre kontakt med de voksne her enn i barnehagen i Oslo. Det var så lite – og mye finere og roligere på Sandøya enn i Oslo, forteller Ida Petrine. Her var hun omgitt av stier, strender og sjø.

– Vi gikk ofte på tur, lange turer. Det likte jeg godt. En gang måtte vi gå gjennom en skog – og over en foss for å komme til ei fin eng, der vi slappet av med god mat, forteller Ida Petrine med et varmt smil.

– Det var ingen gjerder rundt barnehagen

Ida Petrine Kristoffersen (9)

Gikk i Tjernveien barnehage i Oslo (kommunal) og Sandøya Naturbarnehage på Sandøya i Porsgrunn kommune. Begynte da hun var ti måneder.

I dag går hun på 4. trinn ved Drøbak skole i Frogn kommune.

Mitt beste barnehageminne: 

– Turene til stranden på Sandøya.

Dette kunne vært bedre: 

– I barnehagen i Oslo kunne det ha vært mindre bråk og mer utetid.

 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS