Ellen Christine N. Steen.

– Barnehageansatte bør delta i leken på barnas premisser

Som nyutdannet barnehage- lærer brenner Ellen Christine N. Steen for at små mennesker skal bli rustet til å møte samfunnet når de vokser opp.

Publisert Sist oppdatert

– Det viktigste for meg i møte med barna er å skape en trygg og god relasjon. Vi trenger å sette oss inn i hva som er best for barna, og bør delta i leken på barnas premisser, sier Steen.  Hun er fagpdagog i Grevle barnehage i Larvik.

I år er det 20 år siden tidsskriftet Første steg ble utgitt for første gang. I den forbindelse har vi spurt 20 barnehagelærere i 20 ulike barnehager i Norge hva de mener er det viktigste som har skjedd i norske barnehager fra 2004 og frem til i dag, og hva som kan bli bedre i fremtiden. Her kan du lese hva Ellen Christine N. Steen og alle de andre barnehagelærerne svarte.

– Barnehagen har blitt en del av utdanningsløpet

 Ellen Christine Nenseth Steen (27)

Fagpedagog i Grevle barnehage i Larvik (kommunal)

År i yrket: 1 (ferdigutdannet i 2023) 

Utdanning: barnehagelærer

Det viktigste som har skjedd i barnehagen de siste 20 årene: 

– Barnehagen har blitt en del av utdanningsløpet, og pedagogikken har fått større plass. Vi blir nå sett på som en lærende organisasjon.

Dette kan bli bedre i fremtiden: 

– Vi har en lang vei å gå med tanke på yrkets status. Jeg tror på mindre barnegrupper og bedre bemanning. Det vil få flere til å bli i yrket, føre til færre sykemeldinger – og påvirke barna på en positiv måte. Det vil også spare samfunnet for mange penger.

Foto: Paal Svendsen

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS