Utdanningsforbundet kritiserer barnehageforliket:
– Løser ingenting
– Dette lovforslaget løser ingenting av dagens krisesituasjon i barnehagene, sier Utdanningsforbundets nestleder om barnehageforliket. Senterpartiet er uenig.
I forrige uke la regjeringspartiene Ap og Sp, sammen med Høyre, Venstre, KrF og Pasientfokus, fram forlik om barnehagesektoren. Bemanning i barnehagene var ikke en sentral del av forhandlingene, men partiene skriver at de er kjent med «den alvorlige bemanningssituasjonen».
Ann Mari Milo Lorentzen, første nestleder i Utdanningsforbundet, poengterer overfor Klassekampen at det er en bemanningskrise i mange norske barnehager.
Forliket inneholder imidlertid ingen konkrete tiltak som på kort sikt vil bedre bemanningssituasjonen. Lorentzen er på sin side tydelig på hva som er problemet:
– Det handler om ressurser. Det er for lange åpningstider og en bemanning som smøres tynt utover en åpningstid på ti timer, sier hun til avisen.
Forliket som er vedtatt handler i hovedsak om betingelsene for private barnehager. Senterpartiets Marit Knutsdatter Strand, som var regjeringspartiets representant i forhandlingene, mener økt bemanning henger sammen med rammebetingelsene.
– Det hjelper ikke med økt bemanningskrav om barnehagen blir lagt ned. Det var den krisen vi opplevde at vi sto i mange steder. Og jeg er uenig i at det ikke skjer noen ting, sier Strand.
(©NTB)
Flere saker fra NTB
-
Syrias nye utdanningsminister: Jenter skal få gå på skolen
Syrias nye utdanningsminister Nazir Mohammed al-Qadri lover at jenter fortsatt skal få lov til å gå på skole i landet.
-
Skoleskytter i Wisconsin kommuniserte med mann som planla eget angrep
Jenta som skjøt og drepte to på en skole i Wisconsin mandag, var i kontakt med en mann i California som planla et eget angrep, ifølge amerikanske myndigheter.
-
Regjeringen gir 40 millioner kroner til nye studieplasser
Landets fagskoler får over 40 millioner kroner fra regjeringen. Midlene skal dekke 1000 nye studieplasser fra 2025.
-
Lærere i Innlandet frykter for jobben
Mange lærere i Innlandet frykter at de står uten jobb fra neste høst. Årsaken er de omdiskuterte nedleggelsene av seks videregående skoler og skolesteder.
-
Statsforvalteren gir Innlandet fylkeskommune kritikk etter at 19-åring tok livet sitt
Statsforvalteren startet tilsyn etter at en elev ved Nord-Østerdal videregående skole tok livet sitt i vinter, og har funnet regelbrudd i tre av fire undersøkte områder.