KFUK-KFUM: Tilleggspoengendring kan være kroken på døra for folkehøgskolene i Norge
Den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen KFUK-KFUM, som eier flere folkehøgskoler, reagerer sterkt på forslaget om endringer i tilleggspoeng til studier.
– Regjeringen foreslår å endre det slik at de som går på folkehøgskole, ikke lenger skal få tilleggspoeng. Dette mener vi kan være kroken på døren for folkehøgskolene i Norge, sier fungerende generalsekretær Marianne H. Brekken i en pressemelding til NTB.
Hun mener at regjeringen gjennom forslaget sender ut negative signaler til unge som velger folkehøgskole.
– Endringen underminerer den verdifulle rollen folkehøgskolen spiller i det norske utdanningssystemet. Årlig går over 600 elever på våre heleide folkehøgskoler. Gjennom mange tiår har vi sett verdien året gir til unge menneskers utvikling av egen identitet og livsvalg, sier Brekken.
Hun viser blant annet til at regjeringen er opptatt av at unge begynner på studier raskt.
– Dette er viktig, men forslaget overser og har ikke utredet de betydelige fordelene folkehøgskoleåret gir for studentenes gjennomføringsgrad, poengterer generalsekretæren.
Organisasjonen stiller også spørsmål ved timingen av forslaget, som kommer før regjeringen har lagt fram et lovforslag om folkehøgskolesektoren.
– Vi oppfordrer regjeringen til å revurdere sitt forslag og i stedet anerkjenne og videreutvikle folkehøgskolens unike bidrag til et utdanningssystem der færre faller utenfor, sier Brekken.
(©NTB)
Flere saker fra NTB
-
Syrias nye utdanningsminister: Jenter skal få gå på skolen
Syrias nye utdanningsminister Nazir Mohammed al-Qadri lover at jenter fortsatt skal få lov til å gå på skole i landet.
-
Skoleskytter i Wisconsin kommuniserte med mann som planla eget angrep
Jenta som skjøt og drepte to på en skole i Wisconsin mandag, var i kontakt med en mann i California som planla et eget angrep, ifølge amerikanske myndigheter.
-
Regjeringen gir 40 millioner kroner til nye studieplasser
Landets fagskoler får over 40 millioner kroner fra regjeringen. Midlene skal dekke 1000 nye studieplasser fra 2025.
-
Lærere i Innlandet frykter for jobben
Mange lærere i Innlandet frykter at de står uten jobb fra neste høst. Årsaken er de omdiskuterte nedleggelsene av seks videregående skoler og skolesteder.
-
Statsforvalteren gir Innlandet fylkeskommune kritikk etter at 19-åring tok livet sitt
Statsforvalteren startet tilsyn etter at en elev ved Nord-Østerdal videregående skole tok livet sitt i vinter, og har funnet regelbrudd i tre av fire undersøkte områder.