Høyre hardt ut mot Frps forslag om narkorazziaer med hund i skolen

Det er på tide å få tilbake politirazziaer med narkotikahunder i skolen, mener Frps Ingeborg Bjørnevik. – Har ingen plass på skolene, svarer Høyre.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kan ikke sitte stille og se på at narkotikabruken blant ungdom eskalerer, og at stadig yngre barn blir trukket inn i en kriminell løpebane, sier hun til NRK.

I 2021 ble narkorazziaer med hund på skoler stanset av Politidirektoratet, etter flere år med debatt og kritikk mot praksisen.

Elevorganisasjonen påpekte blant annet at elever opplevde besøk av narkotikahunder som utrygt og stigmatiserende. Bjørnevik er ikke enig i den beskrivelsen.

– Politiet må få alle virkemidler de trenger for å få bukt med en utvikling der vi ser barn ned i barneskolealder er ute og omsetter dop på vegne av gjengkriminelle, sier Bjørnevik.

Utdanningsbyråd i Oslo kommune, Julie Remen Midtgarden (H), går hardt ut mot forslaget.

– Narkorazziaer med hund har ingen plass på skolene i Oslo. Det er ingen forskning som støtter at systematiske narkotikarazziaer eller mistenkeliggjøring på norske skoler reduserer unges bruk av ulovlige rusmidler. Tvert imot, sier hun til NTB.

Midtgarden mener man heller må satse mer på rusforebygging.

– Ungdom trenger å vite at det finnes et støtteapparat de kan oppsøke hjelp hvis de har rusproblemer.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS