Sp-veteran: Skolebråket kan få konsekvenser for regjeringssamarbeidet

Per Olaf Lundteigen (Sp) og fire partifeller sier bråket rundt nedleggelse av skoler i Innlandet kan få konsekvenser for regjeringssamarbeidet med Ap. Sps parlamentariske leder Marit Arnstad er uenig.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis Ap sentralt ikke står opp mot denne politiske linjen, så bryter Ap med alliansen; fellesskap og trygghet for hele landet. Dette vil måtte få konsekvenser for regjeringssamarbeid. Slik grunnleggende uenighet kan vi ikke ha i regjeringer hvor Sp er partner, sier Per Olaf Lundteigen til VG.

Han går sammen med ordfører Mariann Skotte (Sp) i Lesja, ordfører Ola Tore Dokken (Sp) i Nordre Land, gruppeleder Magnus Bø (Sp) i Lom og fungerende ordfører Kristen Dagsgard (Sp) i Skjåk, og stiller spørsmål ved framtiden til regjeringen om skolebråket fortsetter.

– Hvis dette er den type distriktspolitikk Ap vil ha, så er det helt klart. Da kan vi ikke samarbeide, sier Dagsgard.

Bakgrunnen for Lundteigens utspill er at Innlandet Arbeiderparti inngår i flertallet som står bak forslaget som har satt fyr på storfylket: Å legge ned to videregående skoler, og fire skolesteder.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad er uenig i analysen.

– Her synes jeg Lundteigen bommer. Det er når Høyre og Ap finner hverandre lokalt og sentralt at sentralisering skyter fart, skriver hun i en tekstmelding til NTB.

– Med Sp i regjeringen har vi sett en helt annen distriktspolitisk offensiv enn tidligere. Dette må fortsette, ikke minst med den økningen i rammene til kommuner og fylker som regjeringen har varslet, skriver hun.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum er tirsdag på et fly på vei til et G20-møte i Washington, og han har ikke kommentert saken.

Avviser at partiet dobbeltkommuniserer

Spørsmålet om Senterpartiet taler med to tunger, blir kontant tilbakevist.

– Nei, det gjør vi ikke. Vi ytrer oss om saken, og jeg har full forståelse for dem som har sagt sin mening. Men det er ikke vi som lager en debatt om debatten, sier Arnstad til NTB.

Powered by Labrador CMS