Oddmund Hoel, minister for forskning og høyere utdanning er godt fornøyd med søkertallene. Her på et besøk på Fjellhamar skole i mars i år.

Lokale spesialopptak ga flere lærer- og sykepleierstudenter

Foreløpige tall viser at lokale opptak av søkere som ikke oppfyller de spesielle karakterkravene for lærer- og sykepleierstudier, ga 1800 flere studenter.

Publisert

Om lag 1000 flere sykepleierstudenter og 800 flere lærerstudenter takket ja til studieplass i slike opptak, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Fra neste år blir de særskilte karakterkravene for å komme inn på sykepleierstudiet helt fjernet. Universiteter og høyskoler som ønsker det, kan også søke om unntak fra karakterkravene på lærerutdanningen. Allerede i år kunne studiesteder ta inn søkere som ikke oppfylte kravene i såkalte lokale opptak.

– Jeg er glad for at grepene vi har tatt, har gjort at mange flere motiverte søkere kan ta fatt på en sykepleier- eller lærerutdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp).

Han sier at det fører til flere sykepleiere og lærere i andre enden, noe Hoel kaller «godt nytt for Norge og de nye studentene».

– Det viktige er hva de kan, når de er ferdige med utdannelsen, ikke hva de kan når de begynner. Kravene til studiet er de samme som før.

Blant annet ga det lokale opptaket nesten dobbelt så mange studenter på grunnskolelærerutdanningen for 1.–7. trinn på Høyskolen på Vestlandet.

Det er foreløpige tall det er snakk om, endelige tall kommer i oktober, når man vet hvor mange som møtte opp.

(©NTB)

Det er foreløpige tall det er snakk om, endelige tall kommer i oktober, når man vet hvor mange som møtte opp.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS