Overgrepsdømt lærer jobbet på skole i Oslo – rektor kaller inn kriseteam

Barneskolelæreren som er dømt for overgrep i England, jobbet ved en skole i Oslo. Rektor ved skolen har koblet på et kriseteam, skriver VG og Aftenposten.

Publisert

Lørdag ble det kjent at en norsk barneskolelærer i 40-årene er dømt til tre års fengsel i England for å ha tatt og oppbevart overgrepsmateriale og seksualiserte bilder av barn. Noen av barna var helt ned i treårsalderen, ifølge britisk politi.

Mannen, som ble arrestert i Manchester i sommer, var ansatt på en skole i Oslo, skriver Aftenposten.

Rektor ved den aktuelle skolen opplyser til Aftenposten og VG at de er i kontakt med norsk politi.

Han forteller at foreldrene ved skolen ble informert om saken på søndag.

– På mandag skal alle elevene få snakke om dette i klassen med trygge voksne som kan svare på spørsmål og ivareta dem, skriver han til VG.

I tillegg til skolens ansatte vil helsesykepleier og Utdanningsetatens kriseteam være tilgjengelige for barna hele skoledagen.

Rektor ved skolen skriver til VG at skolen ikke kjenner til hvorvidt noen av elevene der har vært utsatt for ugjerninger fra mannen. Læreren har ikke vært på jobb det siste skoleåret, opplyser rektor.

Kripos opplyser til avisa at de ikke jobber med denne saken.

– Hvis det er mistanke om at det kan ha skjedd noe straffbart i Norge, er det naturlig at det gjøres undersøkelser av politidistriktet der mannen bor, sier pressevakt i Kripos, Jonas Fabritius Christoffersen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS