Lokker med lønnsløft til nytilsatte i barnehagene

Alta kommune tilbyr nå assistenter og fagarbeidere automatisk 10 års ansiennitet og inntil 55 000 kroner mer i lønn.

Publisert

«Kom og jobb med oss», skriver Alta kommune på sine hjemmesider. Klikker du får opp 12 annonser for ledige stillinger i skoler og barnehager. 

Og for å lokke til seg flere fagfolk frister nå kommunen med et solid lønnsløft: 

Alle nytilsatte assistenter og fagarbeidere får automatisk 10 års ansiennitet. 

For en assistent vil lønna øke med 54.000 kroner og være på 417.900 kroner. For en fagarbeider vil lønna øke med 55.000 kroner og være på 474.700 kroner, skriver kommunen på sine hjemmesider. 

Der opplyser de også om at kommunen har som norm at det skal være to pedagoger per avdeling i de kommunale barnehagene. Det settes også inn assistent som dekker plantiden til pedagogene. 

I tillegg har de en 20 prosent stilling på topp per avdeling. 

De barnehagelærerne som har spesialpedagogisk utdanning utover barnehagelærerutdanningen får også et kompetansetillegg. Og både barnehagelærere og pedagogiske ledere får åtte års ansiennitet ved tilsetting. 

Færre oppfyller normen

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at stadig færre barnehager oppfyller den såkalte pedagognormen. Fra 2021 til 2023 har andelen falt fra 71 prosent til like under 65 prosent.

Tallene for Alta kommune viste at i 2023 oppfylte bare 6 av 10 kommunale barnehager pedagognormen. 

Her kan du sjekke din kommune 

Nestleder i Utdanningsforbundet, Ann Mari Milo Lorentzen, sa til Utdanningsnytt tidligere i år at det er mye som tyder på at stadig flere kommuner har fått øyene opp for den kritiske bemanningssituasjonen mange barnehager står i. 

Hun ønsker alle tiltak velkommen, men sier at lønnsnivået til barnehagelærerne er skammelig lavt. 

– Og vi vet dessverre at opplevelsen av ikke å strekke til gjør at mange forlater et yrke som de egentlig opplever som verdens fineste. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS