Færre vil bli lærere i Danmark

«Bekymringsfullt», sier nestlederen i Danmarks Lærerforbund om utviklingen.

Publisert

De nye søkertallene til landets høyere utdanninger viser i år en nedgang i antallet søkere til lærerutdanningen. I år har 2387 søkt lærerutdanningen som førsteprioritet, mens tallet var 2580 i fjor, en nedgang på 7 prosent, skriver Danmarks Lærerforening

DLFs nestleder Niels Jørgen Jensen omtaler utviklingen som «svært bekymringsfull», og han etterlyser investeringer i bedre praksis og lærernes arbeidsmiljø.

– Denne utviklingen er svært bekymringsfullt for grunnskolen og for hele samfunnet vårt. Nesten hver femte underviser i grunnskolen mangler i dag lærerutdanning. Dette er svært alvorlig for elevenes utbytte av undervisningen og trivselen. Dette må vi som samfunn ta langt mer alvorlig, sier Niels Jørgen Jensen.

– De fallende søkertallene og den økende lærermangelen i grunnskolen krever virkelig handling. Hver femte nyutdannede lærer har forlatt grunnskolen igjen allerede etter tre år, og vi har over 28.000 lærerutdannede som i dag arbeider utenfor grunnskolen. Vi må skape et bedre arbeidsmiljø for nåværende og kommende lærere i grunnskolen. De vil i høy grad også vil komme skoleelevene til gode, avslutter DLFs nestleder Niels Jørgen Jensen.

 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS