Gir 50.000 kroner ekstra til fiskeribedrifter som tar inn lærlinger

På grunn av mange søkere gir Finnmark fylkeskommune ekstra tilskudd til bedrifter som har lærlinger innen fiske og fangst. 

Publisert

– Vi har sett en betydelig økning i antall søkere til læreplasser innen fiske og fangst, og ønsker å sikre at alle som vil utdanne seg til fiskere, får muligheten, sier leder ved seksjon for fag- og yrkesopplæring i Finnmark fylkeskommune, May Bente Eriksen i en pressemelding. 

Derfor åpner de lommeboka.

Fiskeribedrifter som tar inn lærlinger i høst vil få et ekstra tilskudd på 50.000 kroner per lærling. 

Ifølge Finnmark fylkeskommune har nedgangen i kvotene har ført til økonomiske utfordringer for mange fiskeribedrifter, noe som gjør det vanskeligere for dem å ta inn lærlinger. 

«Ved å tilby denne ekstra økonomiske støtten, ønsker fylkeskommunen å motivere flere bedrifter til å bli lærebedrifter og investere i fremtidens fagarbeidere», heter det i pressemeldingen. 

– Dette ekstra tilskuddet er en viktig del av fylkeskommunens satsing på yrkesfag og vårt mål om å styrke rekrutteringen av fagarbeidere til fiskerinæringen, sier Eriksen.

Eneste med nedgang

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at i perioden oktober 2021 til og med september 2022 ble det inngått 24 900 nye lærekontrakter. Det var ny rekord. 

På samme tid var det også en økning i andelen søkere som fikk lærekontrakt i nesten alle utdanningsfprogram, med unntak av Naturbruk (som inkluderer Fangst og fiske). Det var det eneste utdanningsprogrammet som hadde en nedgang i andelen søkere som fikk lærekontrakt. 

I 2022 fikk 77,9 av disse elevene lærekontrakt. I 2021 var tallet 79,5. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS