Kjøper PC-ar til barnehagane for 700 000 kroner

Når Tønsberg skal jobbe med digital praksis i barnehagane, er nye PC-ar til tilsette første prioritet. Situasjonen blir vurdert som ganske kritisk, slår kommunen fast.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagane skal også få mikroskop, kamera og programmerbare robotar. Det blir også sett av pengar til kompetanseheving for personalet. Den totale kostnaden er rekna til éin million kroner.

Vedtaket i kommunestyret kom tidlegare i oktober.

Mangelen på arbeidsverktøy for barnehagens personale i Tønsberg er altfor stor, og situasjonen blir vurdert som ganske kritisk, slår kommunen fast.

Tilsette i barnehagane fortel om maskiner som, om dei er ledige, er så gamle at dei brukar mange minutt berre på å starte opp. Mange tilsette vel derfor å bruke privat utstyr eller dreg heim i plantida.

Barnehagane har overtatt både PC-ar og interaktive tavler som er utfasa frå skular i kommunen, og når skulane no skal fase ut iPad-ar, overtar barnehagane dei. Men behovet for PC-ar er framleis størst.

Pedagogisk personale skriv planar, rapportar, referat, bruker digitale kommunikasjonsformer og er venta å vere tilgjengelege på mellom anna e-post og i Teams. For å kome på eit akseptabelt nivå, må det investerast i 60 bærbare datamaskiner.

Kommunens barnehagar har jobba med digitalisering og bruk av digitale verktøy over mange år. Tradisjonelt sett har dette vore bruk av digitale kamera og utskrift av bilete, medan nokre har laga eigne QR-kode-rebusar, enkle animasjonar eller vore ute på tur med GPS, heiter det i saksdokumentet frå kommunen.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS