En læreplan som var egnet for min bestemor

Debatt: Politikerne, som aldri har satt sin fot i et moderne klasserom, fortsetter å diktere en læreplan som var egnet for min bestemors tid, men ikke for dagens virkelighet.

Publisert

I 2022 ble jeg endelig en «rømmerlærer» det var flere grunner til det, men det skal det ikke handle om her. Jeg fikk muligheten og flyktet fra det frustrerende og utdaterte skolesystemet. Etter å ha forlatt skolen, kjenner jeg på en dyp irritasjon over å ha blitt en syndebukk for en skrikende ressursmangel og en læreplan som hører hjemme på museum.

Jeg har sett skolesystemet stå stille mens resten av verden har forandret seg i rekordfart. Å undervise som om det var 1904 i en verden der kunnskapen er tilgjengelig med et tastetrykk, er absurd og frustrerende. Politikerne, som aldri har satt sin fot i et moderne klasserom, fortsetter å diktere en læreplan som var egnet for min bestemors tid, men ikke for dagens virkelighet.

Det er på tide at vi tåler å gjøre endringer, selv om vi er vant til at ting alltid har vært på en bestemt måte. Vi må forholde oss til virkeligheten, ikke til virkeligheten til min bestemor. Politikerne bør åpne øynene og se seg rundt. Kanskje det er på tide å ta litt utdanning selv, uten å jukse, og prøve å bli kompetente i stedet.

Vi kan ikke lenger akseptere at politikerne fortsetter å ignorere virkeligheten og fortsette med en utdatert skolepolitikk. Læreplanen må brennes og bygges opp på nytt, tilpasset dagens behov og teknologiske muligheter. Det er på tide å sette elevenes og lærernes behov først og skape et skolesystem som inspirerer og utvikler, ikke frustrerer og stagnerer. Det er på tide å ta ansvar og gjøre endringer for en bedre fremtid i skolen.

Jeg var en dårlig elev i norsk. Nå 51 år gammel har jeg fått hjelp til å skrive. Det har gjort at jeg har blitt mye bedre. Jeg trodde aldri jeg kom til å skrive innlegg som dette. Jeg, i likhet med andre, sitter inne med kunnskap som blir holdt tilbake på grunn av nettopp en elendig læreplan.

Kjære politikere.

I bønn ber jeg dere om å åpne øynene og se virkeligheten slik den er. Deres manglende evne til å ta konsekvensene av virkeligheten gjør seg gjeldende på mange områder, inkludert i skolesystemet. Vi kan ikke lenger akseptere at dere fortsetter å ignorere de reelle problemene og holde fast ved utdaterte prinsipper.

Vær så snill, lytt til de som virkelig vet hva de snakker om. Forskere har ikke jukset seg til sin kunnskap. De har investert tid og ressurser i utdanning og tilegnet seg ekte kunnskap. Det står i sterk kontrast til det inntrykket vi får av deres manglende kompetanse og innsikt.

La oss sammen bygge opp et skolesystem og et samfunn basert på kunnskap, innsikt og respekt for virkeligheten. La oss ta ansvar og gjøre endringer for en bedre fremtid, der utdanning og kunnskap står i sentrum.

Vær så snill, kjære politikere, lytt og lær. Det er på tide å handle i samsvar med virkeligheten og skape en bedre verden for oss alle.

Powered by Labrador CMS