Orre skule

Avvikler ordning med rekrutteringstillegg

Klepp kommune ser ikke behovet for å fortsette med rekrutteringstillegg.

Publisert

Det skriver Jærbladet. 

I januar måtte Klepp kommune ta grep fordi Orre skole hadde problemer med å skaffe utdannete lærere. Derfor innførte de et rekrutteringstillegg på 24.000 kroner for nye og eksisterende lærere.

– Det er i dag ikke vanskeligere å få tak i kvalifiserte lærere til Orre enn til resten av skolene våre. Det er heller ikke vanskeligere i Klepp enn i resten av landet, men det er som kjent rekrutteringsutfordringer i hele landet, sier skolesjef i Klepp kommune Vigdis Vatne, til avisa.

Rektor Kenth Åsebø-Trodal mener at situasjonen har stabilisert seg.

– Da jeg kom inn, var det en del utskiftinger og utfordringer med å få tak i kvalifiserte folk. Men nå har vi en stabil stamme med lærere, og vi går inn i et nytt skoleår uten å måtte rekruttere, sier han.

Tidligere har også andre skoler i utkantområder, som Undheim skole i Klepp og skoler i Gjesdal, benyttet seg av rekrutteringstillegg for å kompensere for mangel på kollektivtransport og mindre sentrumsnære beliggenheter.

En annen positiv utvikling ved Orre skole er det drastiske fallet i sykefravær det siste året. Fra å ha ligget på 16 prosent, er fraværet nå redusert til 2,9 prosent.

– Høy trivsel og dyktige ansatte bidrar til et godt fagmiljø, som igjen gir lavt sykefravær, sier Vatne.

– Det har ikke vært noen korrelasjon mellom tillegget og lavere sykefravær. Det er viktigere å ha nok folk, og det bidrar selvsagt til å redusere belastningen, men det er vår trivsel og samhold som er nøkkelen, sier han.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS