eksamen

Ålesund-elever får innvilget annullering av eksamen

Datatrøbbel ødela eksamen for 42 elever ved Ålesund videregående skole. Nå får de innvilget annullering av eksamen – og de slipper å ta den på nytt.

Publisert

De 42 elevene som ikke fikk gjennomført eksamen skikkelig, opplevde problemer med programmet Microsoft Word da de hadde eksamen i norsk 20. og 21. mai i år, skriver Sunnmørsposten.

En oppdatering av programvaren førte til at elever som brukte Mac, støtte på problemer med både skrive- og regneprogrammer.

– Annulleringen medfører at elevene mangler en eksamen på vitnemålet. Vi mener elever ikke skal bli skadelidende i slike tilfeller, og vi gir derfor også dispensasjon fra kravet til antall eksamener på vitnemålet, heter det fra Utdanningsdirektoratet.

Det betyr at elevene ikke behøver å ta eksamenene på ny. De får faget godkjent uten eksamen og får utstedt vitnemål. Men de kan også avlegge ny eksamen, hvis de ønsker det.

I fjor var det problemer ved flere skoler rundt omkring i landet på grunn av store dataproblemer. Eksamen ble avlyst for elever i Møre og Romsdal. Etter problemene 22. mai søkte 9000 elever i daværende Viken fylke om å få norskeksamen annullert.

(©NTB)

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS