To barn ble skadet etter en ulykke i en barnehage i Lunner onsdag.

Huske-ulykken i Lunner: Sikkerhetslenke var trolig ikke festet

Siden 2017 har det vært krav om en ekstra sikkerhetslenke på fugleredehusker. Da en slik løsnet i en barnehage i Lunner onsdag, var trolig ikke lenken festet.

Publisert

Husken skulle ikke falt ned selv om opphenget sviktet, skriver VG , som har vist bilder av fulgeredehusken i barnehagen i Lunner til daglig leder i firmaet Lekeplassinspektøren, Ole-Christian Wiig.

Trolig har en bolt løsnet fra et stroppfeste til husken. Men huskesetet skulle altså blitt hengende på tross av svikt i opphenget, takket være en sikkerhetslenke som har vært påkrevd på slike husker siden 2017. Den monteres mellom innfestingen til opphenget og hovedkjettingen til huskesetet.

Ifølge Wiig ser det på bildene ut som at sikkerhetslenken ikke er forskriftsmessig festet og montert.

Eiendomssjef i Lunner kommune, Eivinn Fjellhammer, opplyser at husken er fra 2011. Da toppstokken ble skiftet i 2021, ble husken montert på nytt av samme leverandør.

– Vi har også sett at sikkerhetslenken henger der, sier Fjellhammer til VG.

Kommunen har torsdag vært i kontakt med leverandøren, som hevder at husken er satt opp i henhold til monteringsanvisningen.

– Vi må sjekke om husken er montert riktig eller om det er skjedd noe etterpå. Feilen ble ikke oppdaget ved inspeksjon. Det var uheldig, sier Fjellhammer.

(©NTB)

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS