Molde strammer inn mobilbruk på skolene

Kommunen følger rådene fra Udir og strammer nå inn reglene for elevenes bruk av mobiltelefon i skoletiden.

Publisert Sist oppdatert

– Det ble enstemmig vedtatt, med applaus, forteller leder for oppvekstutvalget, Hege Karina Bøe, til Utdanningsnytt.

Oppvekstutvalget i kommunen vedtok nylig å regulere bruk av mobiltelefoner og smartklokker i skolen i tråd med rådene fra Utdanningsdirektoratet. Udir kom med anbefalinger om regulering av mobiltelefoner og smartklokker i skolen i februar.

Anbefalingene er å strengt regulere elevenes tilgang til private mobiltelefoner og smartklokker. I den forbindelse har Molde kommune sett behov for å gjennomføre en prosess for å regulere dette i deres skoler, og gjør dermed det flere kommuner har gjort før dem.

Elevenes tilgang til og bruk av private mobiltelefoner og smartklokker reguleres nå gjennom ordensreglementet.

  • Alle barneskoler (1.-7. trinn/SFO) har forbud mot bruk av mobiltelefon og smartklokke gjennom skoledagen. Dette kan praktiseres ved at mobiltelefonen/smartklokken ligger hjemme, i mobilhotell eller innelåst på tilvist sted på skolen.
  • Alle ungdomsskoler (8.-10. trinn) har i hovedsak forbud mot bruk av mobiltelefon og smartklokke gjennom skoledagen. Dette kan praktiseres ved at mobiltelefonen ligger i mobilhotell eller innelåst på tilvist sted på skolen.

I spesielle situasjoner og for elever med særskilte behov for tilrettelegging kan privat mobiltelefon benyttes. Det er viktig å definere tid, sted og periode. Rektor avgjør når dette skal gjelde i samsvar med vedtatt ordensreglement.

 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS