Gimsøy barnehage Skien
Gimsøy barnehage i Skien.

Finner tomflasker og hasjsneiper i barnehagene

Barnehager i Skien opplever at ungdom ruser seg på barnehagens område på kveldstid. Tilbake ligger brukerutstyr, hasjsneiper og små pakninger med ukjent innhold. 

Publisert

Det skriver lokalavisa Varden

De har blant annet snakket med Kirsti Brenne som er styrer i Gimsøy barnehage. Hun forteller at de stadig finner rester av rusmidler når de kommer på jobb om morgenen.  

De ansatte må bruke den første tiden av arbeidsdagen på å fjerne sneiper, snusposer og alkoholbokser. Det er også funnet brukerutstyr og pakninger det har vært rusmidler i. Da har barnehagen kontaktet politiet. 

– Vi er selvsagt bekymret for at vi ikke får fjernet alt og redde for at barna skal få i seg noe av dette. Det er en stor ekstra belastning for personalet og foreldre reagerer også, sier Brenne til avisen. 

Hasjsneiper og bonger

De skriver at kommunen har satt inn tiltak med natteravner. Politiet patruljerer også området. 

Også Gråtenmoen barnehage har til tider hatt problemer med at ungdom har brukt uteområdene til å ruse seg.

– Dette går veldig opp og ned hos oss, men i perioder har vi funnet både hasjsneiper og hjemmelagde bonger, sier styrer Jørgen Øksenholt Kragelund.

SLT-koordinator i Skien kommune, Natasha Ferguson Finseth, bekrefter overfor Varden at hun jevnlig er i kontakt med barnehager i kommunen angående denne tematikken.

– Utfordringen er at dette er åpne møteplasser, gjerne med gode sitteplasser og tak over hodet, sier hun. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS