Mandag stilte om lag 1200 personer til demonstrasjon mot nedleggelsen av Dokka videregående skole.

Lærere varsler streik mot skolenedleggelser

Medlemmer av Utdanningsforbundet Innlandet går ut i en demonstrasjonsstreik tirsdag. 

Publisert

Fylkeslaget varsler at streiken vil vare fra klokka 13 til 14 tirsdag. Da vil lærerne legge ned arbeidet i protest mot skolenedleggelsene som er planlagt i Innlandet. 

Hele seks skoler, Dokka og Skarnes videregående skoler, samt skolestedene Dombås, Lom, Flisa og Sønsterud, skal legges ned. 

– Utdanningsforbundet Innlandet mener fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak vil medføre så store konsekvenser for elevene at det bryter med prinsippene om et likeverdig opplæringstilbud, skriver Utdanningsforbundet Innlandet i en pressemelding.

– Rammevilkårene som legges til grunn for at lærerprofesjonen skal kunne fylle samfunnsoppdraget, er ikke gode nok. I lærerprofesjonens etiske plattform står det tydelig at vi sier fra når rammevilkårene skaper faglig og etisk uforsvarlige tilstander. Der er vi nå, heter det i uttalelsen. 

Onsdag ble det klart at et forslag fra Høyre, Arbeiderpartiet og MDG om ny skolestruktur er vedtatt av Hovedutvalget for utdanning. Nå skal saken videre til fylkesutvalget. 

De møtes fredag. Endelig vedtak i saken skal fattes den 23. oktober i fylkestinget. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS