Ettring i barnehage (fotografens snn, Marius)

Strammer inn åpningstidene og «øker kvaliteten» i barnehagene

Fra nyttår må trolig barnehageforeldre i Nittedal levere senere og hente tidligere. Kommunedirektøren er fornøyd med at de øker kvaliteten uten å øke utgiftene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Romerikes Blad.

Det er snakk om å stramme inn åpningstidene om morgenen fra 0700 til 0715 og om ettermiddagen fra 1700 til 1630. Til sammen tre kvarter. Det er spesielt denne siste innstrammingen som skaper debatt blant barnehageforeldre.

– Det oppleves drastisk å kutte de siste 30 minuttene av barnehagenes åpningstid. Mange av barnehageforeldrene pendler til sine jobber. Enten med buss, tog, privatbiler eller en kombinasjon av disse tre, skriver Eivind Ørum i sitt høringssvar. Han er FAU-leder ved Tøyen barnehage.

Han sier 30 minutters kutt kan være veldig inngripende. I høringssvarene pekes det også på at frykt for at endringene vil slå negativt ut i konkurransen med private barnehager.

I de kommunale papirene pekes det på at de kommunale barnehagene i Nittedals akkurat er bemannet på lovkravet, og tilgangen på kvalifisert personell skal være svært utfordrende. Kommunedirektøren uttrykker også tilfredshet med at man klarer å øke kvaliteteten uten å øke kostnadene.

I tillegg innebærer planene at barnehagene skal være stengt tre uker i sommer, mot dagens to uker, og at det blir stengt i romjula og de tre første dagene av stille uke i påska.

Det er kommunestyret som 23. september vil ta en avgjørelse på dette, men hovedutvalget for oppvekst og velferd har allerede sagt ja til planene.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS