224 studenter har fått tilbud om plass på pedagogiske fag.

Flere vil lære å veilede lærlinger

Over 50 prosent flere studenter har fått tilbud om plass på fagskole i år, sammenlignet med i fjor. Veiledning av lærere er det mest populære studiet.

Publisert

224 har fått tilbud om plass på et pedagogisk studie på en fagskole. I fjor var det 148.

– Denne økningen skyldes blant annet at to fagskoler tilbyr seks nye studier i år, sier Jørgen Ofstad, avdelingsleder i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. 

Fagskolene har pedagogiske studier hvor man utdanner seg til å jobbe med barn, ungdom, voksne og eldre. Noe av dette er veiledning av lærlinger, barn med særskilte behov, spesialpedagogisk arbeid med barn og unge, verdien av lek i barnehage og skole og arbeid med de yngste barna i barnehagen. Assistenter i skoler og barnehager kan ha fagarbeiderutdanning. 

Glad for at flere vil bli fagarbeider 

– Dyktige fagarbeidere er i ferd med å bli mangelvare innen flere bransjer i Norge. Derfor jobber vi i direktoratet for å øke tilgangen på kvalifisert og kompetent arbeidskraft, sier Ofstad. Tidligere i sommer lokket Alta fagarbeidere med inntil 55 000 kroner mer i lønn dersom de tar jobb i barnehage i Finnmarkskommunen. Direktoratet ser at det er behov for flere fagarbeidere. 

– Her spiller fagskolene en viktig rolle. De er tett på bransje og gir gode, tilpassede studietilbud som møter behovet i samfunnet, sier Ofstad.

– Vi jobber tett med fagskolene, fordi vi vet at de bidrar med kompetanse arbeidslivet og samfunnet sårt trenger. Det er utrolig gledelig at flere får øynene opp for hva fagskolene har å by på, og godt å se at det i år er flere som søker seg til pedagogiske fag, sier Ofstad.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS