Grunnskolelærerstudiet for 5.-10. trinn ved Oslo Met er blant studiene med ledige plasser

79 lærerstudier fikk ikke fylt opp plassene

Over hele landet er det fortsatt mulig å komme inn på lærerstudier.

Publisert Sist oppdatert

Samordna opptak la i dag ut en liste over studieplasser som fortsatt er ledig etter at alle søkere har fått tilbud om plass. På lærerutdanningene er det 79 studier rundt om i hele landet som ikke har hatt nok søkere til plassene sine.

– Vi har sett av søkertallene at enkelte ikke kom til å klare å fylle opp plassene sine. Disse plassene er lagt ut, og nå er det førstemann til mølla som gjelder, sier Jørgen Ofstad, avdelingsleder i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

Alle de ulike typene lærerstudier har ledige plasser. Flest ledige er det på barnehagelærer, hvor hele 38 ulike studier sliter med å få fylt opp plassene. 

– Disse plassene ligger ute i dag, og i morgen åpnes det for å søke på disse studiene, sier Ofstad. 

16 studier til yrkesfaglærer, 14 til grunnskolelærer og 11 til lektor har ledige plasser. 

– De som ønsker å søke, kan gjerne ta kontakt direkte med lærestedene for å få mer informasjon, sier Hoftstad. 

Universiteter lyser ut på egne sider

I tillegg er det 36 lærerstudier som har fått fritak fra karakterkravene i norsk og matematikk. Disse kommer i tillegg til de 79, og har lagt ut ledige studieplasser på sine egne nettsider. 

– Enkelte lærersteder har søkt om å få lempe på kravene, og disse utlyser nå ledige plasser selv, sier Ofstad. Dette er blant annet Norges arktiske universitet som søkte om å få ta inn studenter til lærerstudiene som ikke har karakteren 4 i norsk eller 3 i matematikk. Departementet sa ja, men etter at søknadsfristen til høyere utdanning gikk ut. 

– De studiene som har avvikende karakterkrav må man inn på universitetets eller høyskolens hjemmeside for å finne. De ligger ikke på vår liste på Samordna opptak, sier Ofstad. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS