Vi er dypt skuffet over manglende satsing på bemanning i barnehagene i statsbudsjettet 2025

Debatt: Til tross for tydelige krav fra både foreldre, fagfolk og forskere, ser vi dessverre ingen konkrete tiltak for å sikre nødvendig økning i bemanningen i barnehagene.

Publisert

250 millioner til økt bemanning er en dråpe i havet når behovet er så stort. Det er tragisk at våre barn igjen blir nedprioritert. Barnehagene er allerede under stort press, og manglende midler betyr at mange barn fortsatt ikke vil få den omsorgen og oppfølgingen de har krav på. 

Den lave bemanningen fører til en arbeidshverdag som er sterkt belastende, noe både sykefravær, antallet som vurderer å søke seg bort fra yrket, og søkertall til barnehagelærerutdanningen viser. Det kan ikke fortsette sånn.

Vi forventer at regjeringen snarest tar grep og lytter til foreldre, ansatte og fagmiljøer som etterlyser bedre rammevilkår for barnehagesektoren. Så vidt vi vet forhandler partiene om et nytt barnehageforlik akkurat nå. 

At det kommer noe penger på bordet nå, forandrer ikke at vi forventer at regjeringspartiene følger opp forpliktelsene fra Hurdalsplattformen og sin egen barnehagestrategi inn i forhandlingene om barnehageforliket.

Powered by Labrador CMS