Kuttet i åpningstiden: 45 minutter kortere barnehagedag

Politikerne i Nittedal vedtok å redusere åpningstiden i de kommunale barnehagene fra nyttår. 

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld møttes kommunestyret i Nittedal for å diskutere åpningstider i de kommunale barnehagene. 

På bordet lå et forslag om å redusere åpningstiden. Begrunnelsen er at lovens krav om grunnbemanning kun er oppfylt i noen få timer hver dag. 

«Barnehageenheten i Nittedal har ikke økonomi til å finansiere høyere bemanning, og må derfor finne alternative løsninger som kan øke kvaliteten med de ressursene og midlene som allerede finnes.» står det i saksfremlegget. 

Førstemann på talerstolen var hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet,  Mathea McGhie Opheim. 

– Vi mener redusert åpningstid gir bedre arbeidsforhold og bedre kvalitet. Vi har også 290 innbyggere som er for små til å skrive i kommentarfeltet i Varingen, men som veldig godt vet hvordan det er å gå i en kommunal barnehage, sa hun. 

Og redusert åpningstid ble det, skriver lokalavisa Varingen

Tjue ja

Med tjue mot ni stemmer vedtok de folkevalgte å redusere åpningstiden fra ti timer til ni timer og femten minutter fra nyttår. 

Vedtaket ble fattet med stemmene til Høyre, Frp, Venstre, KrF, Industri- og Næringspartiet, SV og en stemme fra MDG. Ap, Sp, Rødt og en annen MDG-representant stemte imot.

Rødt sier de frykter for hvordan hverdagen blir for de foresatte og peker på konkurransen med de private barnehagene. 

– Her vil det skje en konkurransevridning hvor kommunen vil miste barn til de private barnehagene, sier Rødts Atle Skift til Varingen. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS