Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Guro Elisabeth Lind utfordrer Steffen Handal

Hun mener Unio kan være mer kreative og mer strategiske i tariffarbeidet, og få opp lønnsutviklingen for de med høyere utdanning. 

Publisert Sist oppdatert

Guro Elisabeth Lind, leder i Forskerforbundet, kaster seg inn i kampen om å bli Unios nye leder.

Det skriver altinget.no

Etter at sittende leder Ragnhild Lied går av i desember, blir det en spennende lederstrid i Norges nest største hovedorganisasjon. 

I august ble det kjent at Steffen Handal, tidligere leder for Utdanningsforbundet, ønsker å overta ledervervet.  

Lind mener Unio har et større potensial som må realiseres, og ønsker en mer samlet og slagkraftig organisasjon.

Lind har også bakgrunn som kreftforsker med doktorgrad i molekylærbiologi. Hun var en nøkkelperson i opprettelsen av Akademiet for yngre forskere i 2015. Nå vil hun ta sine erfaringer videre til Unio.

– Jeg vil bli leder i Unio fordi jeg ser et stort potensial i organisasjonen som vi ennå ikke har klart å hente ut. Vi har en unik mulighet til å samle kreftene i de ulike forbundene og skape en mer slagkraftig hovedorganisasjon, sier Lind.

Hun mener Unio kan være mer kreative og mer strategiske i tariffarbeidet, og få opp lønnsutviklingen for de med høyere utdanning. 

– For det er veldig godt dokumentert at der henger man bak. Og det er jo en jobb som man kanskje vil stå med mer alene om. Men alt i alt så tenker jeg at jo mer man klarer å forene mellom hovedorganisasjonene, jo sterkere blir den samlede kraften.

Både dagens Unio-leder og forrige leder, Anders Folkestad, har lærerbakgrunn. Steffen Handal avviser at det er en regel at lederen i Unio må komme fra Utdanningsforbundet. 

– Jeg mener at Unio er best hvis vi plukker de beste kandidatene, uavhengig av forbund, sier han til altinget.no.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS